Samenwerking en uitwisseling bepleit

UWV beoordeelt tweede spoortrajecten steeds kritischer. Dat schrijft Anina Mulder, eigenaar van het bureau Essentie Re-integratie. Werkgevers komen in de problemen, trajecten lopen vertraging op. Mulder signaleert veel bedenkelijks in een blog op LinkedIn:

  • verslagen worden heel gedetailleerd en theoretisch beoordeeld;
  • er lijkt ruimte voor persoonlijke interpretatie van arbeidsdeskundigen;
  • werkgevers worden steeds vaker geconfronteerd met (dreigingen van) loonsancties;
  • re-integratiebegeleiders stellen een zoekprofiel op met mogelijke functies; UWV-arbeidsdeskundigen wijzen die soms af op basis van alleen de rapportages van de bedrijfsarts, terwijl de re-integratiebegeleider een meer volledige inschatting van iemands mogelijkheden kan hebben; dit lijkt vooral te spelen bij medewerkers met forse beperkingen;
  • iets overeenkomstigs speelt bij het solliciteren op concrete functies door de werknemer; UWV-arbeidsdeskundigen beoordelen die soms als ongeschikt zonder rekening te houden met de specifieke context van het bedrijf; dat kan het vertrouwen van de werknemer ondermijnen.

Mulder besluit: “Heb jij als werkgever of re-integratiebegeleider ook negatieve ervaringen met het UWV in dit kader? Deel ze gerust onder deze blog.”

Onderbouwing en toelichting

Binnen een dag waren er al zo’n 20 reacties: re-integratiebegeleiders bevestigden het geschetste beeld. Een enkeling riep op om zelf meer onderbouwing en toelichting in rapportages te geven. En er waren diverse oproepen tot meer samenwerking en uitwisseling tussen professionals. “Het zou prettig zijn als in de praktijk de arbeidsdeskundige van het UWV ook contact zoekt met de 2e spoorcoach om een toelichting op onduidelijkheden te krijgen.”

KoMmentaar: BAR-project op termijn nuttig?

Het BAR-project beoogt versterking van duidelijkheid tussen professionals. Het staat voor Beschrijving Arbeidsbelastbaarheid en Re-integratiemogelijkheden: één instrument voor de drie beroepsgroepen bedrijfsartsen, verzekeringsartsen en arbeidsdeskundigen. KoM werkte daar aan mee. Zou dat op den duur ook betekenis kunnen hebben voor deze situaties?

Blog en reacties op LinkedIn

Het BAR-project